Informatie aanvragen

BOC-onderwijsadvies biedt workshop aan bij NIP

21-11-2012

Workshop

 

Groepsdynamica

14 december 2012

 

Schrijf u nu in!

De achterban van de sectie Training & Opleiding NIP heeft laten weten interesse te hebben in een workshop over groepsdynamica. De sectie heeft dit verzoek met veel enthousiasme opgepakt en een workshop georganiseerd over dit onderwerp. Woon je deze bijeenkomst bij? Dan heb je aan het eind van de middag meer inzicht in de dynamiek van de groepen waar je mee werkt en heb je ervaren hoe je deze dynamiek positief kunt beïnvloeden.

Beschrijving Workshop
Hoe gedragen mensen zich in groepen? Hoe kan het zo zijn dat binnen de ene trainingsgroep enthousiast wordt omgegaan met het aangeboden programma, terwijl de andere groep juist weerstand biedt? Ook kun je tijdens trainingen te maken krijgen met groepsleden die buiten de boot lijken te vallen. Hoe bewust bent je je van je positie als trainer in je eigen trainingsgroepen? In de workshop zullen deze en andere relevante vragen systematisch aan de orde komen. Daarnaast is er ruimte om vragen vanuit je eigen groepsdynamische praktijk te stellen. Aansluitend bieden wij onze leden het boek “Focus op groepsdynamica” van Monique Bekker aan.

Voor wie?
De workshop is bestemd voor trainers, coaches, adviseurs, (psychologie) docenten, HR-managers en iedereen die geïnteresseerd is in groepsdynamica.

Met wie?
Monique Bekker
Monique Bekker is sociaal psycholoog, docent, onderwijstrainer en docent-begeleider. Zij levert vanuit haar professie een bijdrage aan trajecten binnen het HBO en het WO, met name binnen opleidingen in de zorg, psychologie, onderwijs- en welzijnsector. Zij biedt hier met name ondersteuning bij lastige onderwijssituaties. Inmiddels heeft zij haar focus verbreed naar lastige trainings- en groepssituaties. Zij heeft haar expertise opgebouwd door jarenlang te werken als docent(opleider), trainer en coach binnen het MBO, het HBO en het WO. Daarnaast is zij auteur van “Leuker lesgeven” en “Focus op groepsdynamica”. Sinds 2010 werkt zij als zelfstandige vanuit haar bedrijf BOC-onderwijsadvies.

Michaël Häfner
Michaël Häfner is sociaal psycholoog en docent aan de Universiteit Utrecht. Zijn opleiding heeft hij genoten in Duitsland, Finland en de Verenigde Staten. Wetenschappelijk houdt hij zich bezig met onder andere sociale vergelijkingen. Verder is hij docent op het gebied van groepsdynamica en methoden en statistieken.

Programma
12.30 Binnenkomst
13.00 Wetenschappelijk college van dr. Michaël Häfner
14.00 Pauze
14.15 Workshop deel 1 door Monique Bekker
15.15 Pauze
15.30 Workshop deel 2 door Monique Bekker
16.45 Gemeenschappelijke afsluiting
17.00 Afsluitende Borrel

Kosten
€  58 voor NIP-leden
€ 120 voor niet-leden
€  20 voor studentleden en werkzoekende leden*
*  Voor studentleden en werkzoekende leden is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Inschrijven
Via dit aanmeldformulier kun je je inschrijven voor de workshop Groepsdynamica. Deelname vindt plaats op volgorde van aanmelding. Je kunt kosteloos annuleren tot en met 7 december. Na die datum wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Mocht je toch verhinderd zijn dan is het wel mogelijk dat je iemand anders in je plaats laat gaan. Graag deze wijziging van te voren melden via sectorao@psynip.nl.

Datum en locatie
De workshop vindt plaats op 14 december 2012, 12.30-17.00 uur. Locatie: Vergader- & Congresaccommodatie Silverijn, Plompetorengracht 3, 3512 CA Utrecht.

Kom je met de auto? Parkeer je auto in parkeergarage Kruisstraat, Kruisstraat 2 3581 GK, Utrecht. (5 minuten lopen naar Silverijn).

De sectie Training & Opleiding NIP hoopt van harte je te mogen verwelkomen! Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar het NIP: Ellen ter Maat t. 030-8201500, e. sectorao@psynip.nl of kijk op www.psynip.nl