Informatie aanvragen

Workshop “Hulp bij portfolio”

12-05-2012

Doelgroep: Bachelor en Master studenten (HBO of WO)


Inhoud: Iedereen die in een studie volgt, heeft vroeg of laat last van een “studiedip”. Deze studiedip kan diverse oorzaken hebben en kortdurend of langdurend van aard zijn. Meestal gaat de dip weer over en kun je je studie weer oppakken en vervolgen.
Sommige studenten lukt het echter niet om de studie weer op de rails te krijgen.

Veel van deze studenten komen terecht bij studieadviseurs en studentpsychologen, die heel goed werk verrichten, maar niet altijd aansluiten bij datgene wat de student nodig heeft.  Het blijkt namelijk dat veel studenten binnen de huidige onderwijsvormen tegen motivatie problemen aanlopen die te maken hebben met het zogenaamde portfolio. Het bijhouden en aantonen van hun competenties demotiveert hen soms meer dan  het behalen van onvoldoendes voor tentamens. Competentiegericht onderwijs - hoe prachtig ook - leeft in de ogen van studenten vaak helemaal niet, terwijl het juist bedoeld is om een eigen persoonlijke “tint”aan de opleiding te geven.

In deze workshop ga je als student aan de slag met je eigen, vormgegeven “portfolio”. Dit ziet er misschien wel veel uitnodigender uit dan jouw opleiding heeft voorgeschreven. Vervolgens leer je om op een leuke, uitnodigende manier aan de slag te gaan met “bewijsstukken”. Aan het eind van de workshop heb je genoeg bagage mee gekregen om je eigen portfolio aan te vullen. Bovendien zul je ontdekken dat het werken met een portfolio niet belemmerend hoeft te zijn voor je studievoortgang.

Duur: een dagdeel van 2,5 uur ( ochtend, middag of avond)

Kosten: 25 Euro
Data, tijdstip en locatie:  in overleg                                
Groepsgrootte: Het maximum aantal deelnemers is 15 personen.

Workshopbegeleiding: BOC-onderwijsadvies
Geinteresseerd? Neem dan eens vrijblijvend contact op met m.bekker@boc-onderwijsadvies.nl